5

Depremzede hayvanlara şefkat eli

Türkiye’yi yasa boğan depremde enkazda kalarak yaralanan hayvanlar için gönüllü veterinerler, seferber oldu. Türk Veteriner Hekimler Birliği, Actiezwerhonden Vakfı ve Bitlis Tatvan Belediyesi işbirliğiyle kolları sıvayan Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği üyeleri, depremden etkilenen 25 kediye yardım elini uzattı

HAKAN OKAY / BİTLİS
Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkım ve ölümlere neden olan deprem, insanları olduğu kadar hayvanları da etkiledi. Arama kurtarma ekipleri canla başla yıkılan bina enkazlarında kalan insanları kurtarmaya çalışırken, gönüllü veterinerler ise depremde yaralanan hayvanlar için seferber oldu.
Türk Veteriner Hekimler Birliği, Actiezwerhonden Vakfı ve Bitlis Tatvan Belediyesi işbirliği ile kolları sıvayan Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği üyeleri, depremden etkilenen hayvanlara yardım eli uzattı. Bölgeye giden Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği üyeleri Malatya başta olmak üzere deprem bölgesinden aldığı 25 kediyi, Tatvan ilçesine getirdi. İlçede bulunan Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, kedilerin tek tek tedavilerini yapan gönüllü veterinerler, tedavileri tamamlanan 22 kedi ilçede sahiplendirdi. Geriye kalan 3 kedinin ise Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki tedavileri sürüyor.
Deprem afetinde yaralanan hayvanlar için seferber olduklarını belirten Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Efe Yürek, çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ekibimizle birlikte deprem bölgesinden 25 kediyi yaralı olarak kurtarıp Tatvan ilçemize getirdik. Burada tedavilerini yaptık. Yapılan tedavi süreci sonrası kısırlaştırılıp aşılanan aynı zamanda mikroçipleri takılan yaralı kedilerimizden 22’si sahiplendirildi. Geriye kalan 3 kedimizin ise merkezimizdeki tedavileri devam ediyor. İnşallah onlarında tedavileri tamamlandığında onlarda sahiplendirilecek. Bu vesile ile bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyor, ülkemizin bir daha böyle afetler yaşamamasını temenni ediyorum.”
Depremzede kedilerden sahiplenen Sevda Öztürk ve Dilruba Ercan ise, kedilerinin yaşadığı afeti atlatabilmesi için ellerinden gelen desteği sunacaklarını belirtiler.