6

Basın Evi Söyleşileri – Tehdit Altında Araştırmacı Gazetecilik

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürütülen M4D Projesi kapsamında, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü 18.00-19.30 saatleri arasında “Tehdit altında araştırmacı gazetecilik” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Basın Evi’nde gerçekleştirilen söyleşide, Gazeteci Hale Gönültaş, son yıllarda ağırlıkla çalıştığı terör örgütü IŞİD’in bölgedeki kadın ve çocukları hedef alan insan kaçakçılığı gibi faaliyetlerini mercek altına aldığı araştırma süreçlerini aktardı.

Suriye’deki iç savaş ortamında yaşananlara “insan” odaklı yaklaşan araştırma haberleri ve yazı dizilerine imza atan Hale Gönültaş, gazetecilik alanında pek çok ödüle değer görüldüğü araştırmaları nedeniyle aldığı tehditler ile nasıl başa çıkmaya çalıştığını ve deneyimini anlatacak. Gazeteci Erhan Karadağ’ın moderatörlüğündeki söyleşiye, BIRN Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı’na katılmaya hak kazanan ve söyleşi tarihinde eğitimde olan genç gazeteciler de katıldı. Gençler sorularıyla söyleşiye renk kattılar.