Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında 10 Haziran 2021 Perşembe 16:00-17:00 saatleri arasında “Gazetecilik Mesleğinde Hukuki Çerçeve” başlıklı online söyleşi düzenlenecek. Moderasyonu gazeteci Duygu Güvenç’in üstleneceği söyleşinin konuğu, Avukat Fikret İlkiz olacak ve gazetecilik mesleğinin hukuk yönü tartışmaya açılacak.
Söyleşi konuğu Avukat Fikret İlkiz kimdir?
1950 doğumlu Fikret İlkiz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun ve halen İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 1982-2004 yıllarında Cumhuriyet Gazetesi Avukatı ve Hukuk Danışmanı olarak çalıştı. 1997-2002 arasında ise Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü. Ayrıca İstanbul Barosu Dergi Yayın Kurulu üyeliği (1992-2003), İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi (SEM) Kurucu ve Yürütme Kurulu üyeliği, SEM “AİHS ve Bireysel Başvuru” Bölüm Başkanlığı (1996-2002), Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma Uygulama Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi (2002-2005), Basın Konseyi Hukuk Danışmanlığı ve Genel Sekreter Vekilliği (1992-1996) görevlerinde bulundu. Halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi olarak ders vermektedir. Aylık olarak yayınlanan Güncel Hukuk Dergisi’nin Genel Yayın Koordinatörüdür. Basın Konseyi ile Dayanışma Vakfı ile İnsan Hakları Kurumu Vakfı kurucu üyesi ve Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onursal Üyesi olup Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 1998 Basın Özgürlüğü Ödülü sahibidir. 2009-2011 yıllarında Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Türk Ceza Hukuku Derneği’nin 2012 yılından itibaren Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Parçalanmış Adalet/Türkiye’de Özel Ceza Yargısı adlı kitapta (İstanbul. İletişim Yayınları 2011) "Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Üzerine" inceleme yazısı ile İfade Özgürlüğü İlkeler ve Türkiye (İstanbul İletişim Yayınları 2007) adlı kitapta "İfade Özgürlüğü ve Yeni Basın Yasası", başlıklı yazıları yayımlanmıştır. IPS İletişim Vakfı Yayınları’ndan (Aralık 2012) (BİA) “İfade Özgürlüğünün On Yılı 2001-2011” adlı kitaba “Geçmişten Günümüze İfade Özgürlüğü ve Basın” başlıklı yazısıyla katkıda bulunmuştur.
Kayıt için tıklayın:
https://zoom.us/meeting/register/tJYvce2vrDsuHtB_2LfirxTbPLcyNK02libA
Uygulamayı indirmek ve webinara katılmak için gerekli adımları aşağıda yer alan belgelerde bulabilirsiniz:
● Telefondan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.
● Bilgisayardan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.
Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 922 6472 0444 kodunu girerek de katılım sağlayabilirsiniz.
Notlar:
● 100'den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan kullanıcılara öncelik verilecektir.
● Online söyleşi öncesinde hatırlatma e-postası M4D Projesi tarafından size iletilecek.
● Etkinlikle ilgili sorularınızı [email protected] adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.