4

Online Söyleşi – 19 Kasım “Araştırmacı Gazeteciliğin Dünü – Bugünü”

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında 19 Kasım 2020 Perşembe, 18:00-19:30 saatleri arasında “Araştırmacı Gazeteciliğin Dünü – Bugünü” başlıklı online söyleşi düzenlenecek.

M4D Projesi söyleşisinin konukları gazeteciler Burcu Karakaş, Hale Gönültaş ve Hazal Ocak. Gazeteciler Cemiyeti'nin Balkan Araştırmacı Gazeteciler Ağı (BIRN) ile ortak verdiği AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri'nin 2019 ve 2020 yıllarındaki sahipleri olan üç gazeteci, Türkiye'de araştırmacı gazeteciliğin durumunu M4D Proje Direktörü Yusuf Kanlı'nın moderasyonuyla tartışacak.

Söyleşiye katılım sınırı 100 kişidir. Online olarak yürütülecek etkinliğe bilgisayar veya telefonunuzu kullanarak katılabilirsiniz. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kayıt formunu doldurması gerekmektedir:

https://zoom.us/meeting/register/tJAlcOiuqjssG9ywLgYLDbTpuTM2kfeyXxV0

Kayıt yaptırdıktan sonra, toplantı saatinde e-posta adresinize ulaşacak davet linkine tıklamanız ve söyleşinin yürütüleceği Zoom uygulamasını bilgisayarınıza veya telefonunuza indirmeniz gerekmektedir.

Uygulamayı indirmek ve webinara katılmak için gerekli adımları aşağıda yer alan belgelerde bulabilirsiniz:

Telefondan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Bilgisayardan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 948 7164 0618 kodunu girerek de katılım sağlayabilirsiniz.

Notlar:

  • 100'den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan kullanıcılara öncelik verilecektir.
  • Online söyleşi öncesinde hatırlatma e-postası M4D Projesi tarafından size iletilecek.
  • Etkinlikle ilgili sorularınızı [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz

Konuşmacıları yakından tanıyın

Burcu Karakaş​

2010’da Milliyet gazetesinde başladığı mesleği, Deutsche Welle Türkçe'de sürdürüyor. Öncelikli çalışma alanları; toplumsal cinsiyet, mülteciler ve insan haklarıdır. “Erkeklik Ofsayta Düşünce”, “Evrim Alataş Kitabı” ve “Manşetleri Gör Aklını Kaçırırsın” kitaplarının yazarı olan Karakaş aynı zamanda Logan Nonfiction Fellowship Programı 2019 bursiyeridir.

Hale Gönültaş

Akşam ve Sabah gazetelerinde savunma, Vatan gazetesinde Cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabiri olarak çalışmıştır, 2014 yılından bu yana çalışmalarını serbest olarak sürdürmektedir. Al Monitor, MLSA, Gazete Duvar ve Bir artı Bir gibi mecralarda göç ve mültecilik üzerine çalışmaları yayınlanmaktadır. “Merkez Siyasetin Perde Arkası” başlıklı bir söyleşi kitabı, bağımsız belgesel ve video çalışmaları bulunmaktadır. Gazetecilik ile belgesel çalışmalarını beraber sürdüren Hale Gönültaş şu sıralar Taliban'ın bombalı ve asitli saldırısına uğrayan iki Afgan kadının hikayesine odaklanan belgesel üzerinde çalışıyor.

Hazal Ocak

1990'da Adana'da doğdu.2013'te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2012 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde muhabir olarak göreve başladı. 2015 yılında İstanbul sayfası editörlüğü yaptı. 2014 yılından bu yana kent ve çevre muhabirliği yapıyor. Halen Cumhuriyet Gazetesi’nde cuma günleri çevre sayfası hazırlıyor. İstanbul'a karşı işlenen suçları anlattığı 'İhanet' adlı kitabın yazarı… Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan kazandığı gazetecilik bursuyla 2016 yılında Alman Gazetesi Taz'da çalıştı. Avrupa Birliği'nin “Resmi Ziyaretçi Programı’na (EUVP) seçildi. Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri kapsamında 2019 yılı birincilik ödülünü kazandı. Haberleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) de aralarında bulunduğu çok sayıda kuruluş tarafından çok sayıda ödüle layık görüldü.