Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında, 22 Mayıs 2025 Perşembe günü 18.00-18.45 saatleri arasında “Çatışma sahasında gazetecilik: Suriye örneği” başlıklı söyleşi düzenlenecek. Ardından “Bağdat’tan Canlı Yayın (Live from Baghdad)” adlı filmin gösterimi gerçekleştirilecek.
Film gösterimi öncesinde moderatörlüğünü gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun üstleneceği söyleşide, Ortadoğu bölgesinde yıllardır çatışma sahasında görev alan gazeteci Hediye Levent konuk olacak. Lübnan’daki gelişmeleri yerinde yakından izlemesi yanı sıra son olarak Suriye’de rejim değişikliği sürecine tanıklık eden gazeteci Hediye Levent, çatışma bölgelerinde gazeteciliğin risklerini aktaracak. Bunun yanı sıra sahadaki çalışma koşullarını olumsuz etkileyen örneğin sosyal medya kaynaklı bilgi dolaşımı gibi faktörleri yorumlayacak.
Katılım için kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Fiziken Katılım Kaydınızı Tamamlamak için Tıklayınız
Zoom Katılım Kaydınızı Tamamlamak için Tıklayınız
Hediye Levent Kimdir?
Gazeteciliğe 2003 yılında başladı. 2008 yılından itibaren Suriye, Irak ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde gazeteci olarak yaşamaya ve çalışmaya başladı. 2011 yılından beri serbest gazeteci olarak çalışan Levent, Evrensel Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmakta ve çeşitli yerel ve uluslararası basın kuruluşları adına bölge ülkelerine dair haberler hazırlamaktadır.
“Bağdat’tan Canlı Yayın (Live from Baghdad)” filmi özeti
Film, ABD-Atlanta merkezli 24 saat yayın yapan haber kanalı CNN için 1990 yılında Körfez Savaşı sürecinde ve Irak’ın hedef alınması arifesinde yapımcı gazeteci Robert Wiener’in CNN ekibi olarak neler yaşadıklarını aktardığı “Bağdat’tan Canlı Yayın” kitabına dayanıyor. CNN yapımcısı Robert Wiener ve yapımcı ortağı Ingrid Formanek’in etrafında çatışma sahasındaki gazetecilik riskleri ve Amerikan medyasındaki rekabet ortama aktarılıyor. ABD’nin Irak’ı hedef alma kararıyla birlikte Bağdat’taki tek ABD yayın kuruluşu olan CNN’nin yürüttüğü haberciliğe odaklanıyor.