Online Söyleşi: 1 Temmuz 2021- "Çevre ve Habercilik"

2021-06-25 11:39

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında 1 Temmuz 2021 Perşembe 16:00-17:00 saatleri arasında “Çevre ve Habercilik” başlıklı online söyleşi düzenlenecek.

Moderasyonu gazeteci Zeynep Gürcanlı’nın üstleneceği söyleşinin konukları; İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Baran Bozoğlu ve Gazeteci Hazal Ocak. Söyleşide, çevre konularının haberleştirilmesi, iklim değişikliği ve çevre ile ilgili haberlerin kamuoyunda gündeme getirilmesi konuları tartışmaya açılacak.

Kayıt için tıklayın:

https://zoom.us/meeting/register/tJ0sceyprzsuGtDDUQRziAE3hR-p3mScv3Xp

Uygulamayı indirmek ve webinara katılmak için gerekli adımları aşağıda yer alan belgelerde bulabilirsiniz:

●      Telefondan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

●      Bilgisayardan katılım yönlendirme bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Uygulamayı indirdikten sonra toplantıya doğrudan yönlendirilmemeniz durumunda açılacak ekrana 991 6511 0404 kodunu girerek de katılabilirsiniz.
 

Söyleşi konukları hakkında:

Dr. Baran Bozoğlu, 1983 yılında doğdu. 2005 yılında ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini bitirdi. ODTÜ Kentsel Politika Planlama ve Yerel Yönetimler Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini ise 2008 yılında “Gerede Project And Possible Financial Resources” konulu çalışması ile tamamladı. İklim değişikliği konusunda doktora tezini tamamlayarak 2018 yılında doktor unvanı aldı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nda görev aldı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası başkanlığını 2016- 2020 döneminde yürüttü. 2018 yılında kurduğu İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği’nin de başkanlığını yürütmektedir.

Gazeteci Hazal Ocak, 1990'da Adana'da doğdu. 2013'te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Öğrenciyken Türkiye'nin ilk tango dergisi Lapiz'i çıkardı. 2012 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde 'gece muhabiri' olarak göreve başladı. 2014 yılında belediye muhabiri oldu. 2015 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde İstanbul sayfası editörlüğü üstlendi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından 2015 yılı Behzat Miser ödülüne layık görüldü. Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan kazandığı gazetecilik bursuyla 2016 yılında Alman Gazetesi Taz'da çalıştı. Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri kapsamında 2017 yılında "En İyi Genç Araştırmacı Gazeteci" ödülünü aldı. ÇGD, 2017 Yılının Başarılı Gazetecileri Ödülleri kapsamında “Haber Ödülü”ne layık görüldü. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 60’ıncısını düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamında “ekonomi” dalında ödüle layık görüldü. Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri kapsamında 2019 yılı birincilik ödülünü kazandı. 2019 yılında Avrupa Birliği'nin “Resmi Ziyaretçi Programı’na (EUVP) katıldı. 20. Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri'nde ''Ulusal Haber'' dalında Hande Mumcu Özendirme Ödülü'ne layık görüldü. Ocak ayrıca 2019 yılı TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü’nü Haber-Ekonomi dalında kazandı. Türkiye’nin en saygın gazetecilik ödüllerinden 2020 Sedat Simavi gazetecilik ödülüne layık görüldü. Halen Cumhuriyet Gazetesi'nde kent ve çevre muhabirliği yapan Ocak cuma günleri de çevre sayfası hazırlıyor. Ocak aynı zamanda TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi. İstanbul’a karşı işlenen rant suçlarını anlatan İhanet kitabını yazdı.

----------
Notlar:

●      100'den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan kullanıcılara öncelik verilecektir.

●      Online söyleşi öncesinde hatırlatma e-postası M4D Projesi tarafından size iletilecek.

●      Etkinlikle ilgili sorularınızı [email protected] adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.